Het verhaal achter: Jordan 3 silhouet

The story behind: Jordan 3 silhouette

Er zijn zoveel sneaker vrijgemaakt tegenwoordig. Verschillende silhouetten, verschillende kleuren, verschillende samenwerkingen. Maar ken je het verhaal achter al deze verschillende silhouetten? Vandaag nemen we een kijkje op de Jordan 3 silhouet. Wat is het verhaal achter dit populaire silhouet?

het verhaal achter Jordan 3 silhouet

Sommigen noemen het 'de sneaker die het merk heeft opgeslagen'. Net als de Jordan 2, de Jordan 3 heeft geen grote swoosh langs de zijkant. Er was alleen de Nike air logo op de achterkant van de sneaker. Maar er waren ook drie nieuwe elementen. Het Jumpman-logo op de tong van de sneaker, de olifantenprint en een air eenheid in de hiel.

Het verhaal achter Jordan 3 silhouet

De Jordan 3 Silhouet had in 1987 moeten zijn uitgebracht, maar de ontwerper van de eerste twee Jordan Silhouetten, Peter Moore Left Nike om zijn eigen merk samen te starten. Nike was bang Jordan Zou weggaan Nike om lid te worden van het nieuwe merk van Peter Moore. Maar gelukkig was er tinker hatfield, een jonge ontwerper die al aan de Air Max 1 en de air Trainer 1.

Zijn eigen Jumpman-logo

Tinker Hatfield sprak met Jordan over wat hij op zoek was in een nieuwe schoen. Hij luisterde en Jordan Hield van het prototype-model. De middellange hoogte, de olifantenprint en vooral, Jordan'S eigen Jumpman-logo. Wist je dat het Jumpman-logo is geïnspireerd op een afbeelding van Jordan Springen door de air voor een dunk in 1984?

het verhaal achter Jordan 3 silhouet

Na het ontwerp van de Jordan 3 silhouet, Jordan vernieuwde zijn deal met Nike.

Jordan 3 'Black Cement'

De Jordan 3 ‘White Cement’ and ‘Black Cement’ came out in January 1988. The Jordan 3 'Black Cement' is nog steeds de meest populaire colorway. It has been retroed 5 times already. The last time they released was in 2018.

Nowadays, the Jordan 3 silhouette is still a very popular silhouette. They released in many colorways and collaborations.

het verhaal achter Jordan 3 silhouet

And did you cop the latest Jordan 3 'Pine Green'?

Zorg ervoor dat je gebruikt#sneakinen tag@sneakin_shopIn je sneaker en outfit-berichten, zodat we je kunnen zien!

Blijf lezen

Winkelwagen

Product title

€30

Verwijderen

Subtotaal

Afrekenen