Het verschil tussen Nike Dunk en Nike SB Dunk

The difference between Nike Dunk and Nike SB Dunk

We zien veel Nike Dunks en Nike Sb dunks de laatste tijd! Veel mensen noemden het al 'het jaar van Dunk'. Zoveel verschillende kleuren en collabs die vorig jaar zijn vrijgegeven en ook dit jaar. Maar we krijgen nog steeds veel vragen over het verschil tussen een Nike Dunk en een Nike SB Dunk. Dus laten we het ontdekken!

Nike Dunk

Je weet dit misschien niet, maar laten we hiermee beginnen. Nike Dunks zijn al sinds 1985. Ze zijn vrijgelaten als een high-Top basketbal sneaker. "Wees trouw aan je school '' was Nike'S First Marketing-campagne voor de Nike Dunks. Het bood college basketbalteams een manier om hun eigen colorway van dunks te dragen. Afgelopen jaar Nike Vrijgegeven deze "Wees trouw aan je school" weer dunks. Misschien ken je ze als de Nike Dunk Syracuse, Nike Dunk Kentucky, Nike Dunk Michigan, enzovoort.

Het verschil tussen Nike Dunk en Nike SB Dunk

Nike SB Dunk

Tegen de vroege dunks van 1990 werden bij vele discountwinkels verkocht. Skateboarders begonnen met de Nike Dunk omdat ze goedkoop waren en ook goed voor schaatsen. Maar het is allemaal echt begonnen in het begin van de jaren 2000, toen Sandy Beecker General Manager van werd Nike Sb. Nike SB betekent Nike Skateboarden. Nike Depersoons bijgewerkt Nike Dunk Silhouet samen met de gehele skate-cultuur, dus het werd speciaal gemaakt voor skaters. De Nike Dunk SB was gemaakt met meer comfort en extra veiligheid in gedachten.

het verschil tussen Nike Dunk en Nike SB Dunk

Het verschil tussen Nike Dunk en Nike SB Dunk

Niet alleen de geschiedenis van de Nike Dunk en Nike SB Dunkis anders, maar ook het ontwerp is niet hetzelfde. Het grootste verschil tussen deze twee is waarschijnlijk de tong. De Nike SB Dunk heeft een dikkere tong dan de Nike Dunk. Je kunt een herkennen Nike SB Dunk ook op het logo van Nike SB op de tong. Dan de veters. De veters van een Nike SB Dunk zijn dikker dan de veters op een Nike Dunk.

En wist je dat er een verschil was tussen de buitenzolen? De buitenzool van een Nike SB Dunk Heeft meer fijnere ringen voor meer grip en flexibiliteit tijdens het schaatsen. En laten we de inlegzolen niet vergeten. De Nike SB Dunk inlegzolen zijn comfortabeler, met een zoom Air pod op de hiel. De Nike Dunks hebben een eenvoudiger schuim binnenzool.

het verschil tussen Nike Dunk en Nike sb Dunk

het verschil tussen Nike Dunk en Nike sb Dunk

De Nike Dunk en Nike SB Dunk zijn beide op hun eigen manier mooi! Welke vind je meer, de Nike Dunk of de Nike SB Dunk?

Blijf lezen

Winkelwagen

Product title

€30

Verwijderen

Subtotaal

Afrekenen